lørdag den 9. juni 2012

Rabarber i vanilje sirup



Det her er bare helt klassiske søde rabarber man kan bruge til f.eks is eller sikkert også i stedet for rabarber kompot til en flæskesteg.

½ bundt rabarber eller ca 4 stk.
lidt skal af en vasket økologisk citron, det skal være skåret med en tyndskræller eller kniv.
1 vanilje stang, jeg havde ingen friske, så jeg tog nogle jeg havde lagt i rom til vanilje ekstrakt.
2½ dl sukker.
2½ dl vand.


Sæt rabarberne ned i det steriliserede glas så de står helt tæt, hvis de er for tykke skal de skæres i halve eller kvarte. Tag vanilje stangen og fælk den og tag kornene ud, kom det sammen med vand, sukker og stængerne i en kasserolle og kog det til boblerne er små, det tager kun et par minutter.
Hæld det hele over rabarberne men sørg for at der er ca 3 cm plads op til kanten og henkog dem som de sur syltede rabarber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar